Eng

Naš

Otvoren kôd

Svesvrstani na GitHubu

illustrastion og

Svesvrstani su AI umetnički generator beskonačno različitih zastava, ekspertni sistem za veksilologiju, nauku o zastavama, i u izvesnoj meri heraldiku, nauku o grbovima.

Program je napisan u Pythonu (back-end) i JavaScriptu (front-end). Srce programa čine sistemi statističkih distribucija za mapiranje semantike na grafiku. Ideje i pojmovi (piratsko, balkansko, libertarijansko, ekološko, inselsko, mračno, ljubavno, itd) mapiraju se na grafičke elemente (boje, layoute, simbole, nove oblike, itd).

Pojam »anarhije«, primera radi, povećava verovatnoću da layout bude dijagonalan, da paleta bude crnocrvena, a da se iz baze znakova izvuče grafička verzija anarhističkog slova A. Pojam »ekološkog« povezan je sa nijansama zelene boje, pojam »studentskog« sa amblemima studentskih kampusa, itd. Na korisnicima je da izberu parametre (ideje i pojmove), podese slajdere i kliknu Generiši. Svakim novim klikom se automatski, spram unetih parametara, proizvedu sasvim nove zastave.

Trenutna verzija softvera objavljena je kao besplatan i slobodan projekat otvorenog kôda na GitHubu. Projekat je objavljen pod slobodnom nekomercijalnom licencom GNU General Public Licence v3.0.

Ukoliko želite da podržite projekat, razmislite o tome da kupite unikatnu zastavu kao fizički predmet i potpisan umetnički rad.